Villaen verdt mer enn mennesker

Nå til jul kan Betsafe gründer Christer Lavold smile ekstra bredt. Hans luksusvilla på 667 ble endelig ferdigbygget, og den lyser utover hele Tromsø. Huset hans er nemlig verdt mer enn mennesker.

Lavold er nemlig gründer av gigantsuksessen Betsafe. Betsafe er en del av Betsson group, som er muligens den største spillgruppen i Skandinavia. Betsson har nylig feriet at de har ansatt 1000 personer, og det kan anslås at rundt 1.000 personer i Norge har milliongjeld til spilling.

Utpressingen

Betsson group er nemlig kanskje det verste selskapet for å presse de som er desperate. De har til og med psykologer som er med på å utvikle strategier for å utnytte storspillerene. På fint kaller de denne avdelingen for VIP kundebehandlere, men i realiteten gransker de storspillerene og innhenter sensitiv personlig informasjon. Dette inkluderer inntekt, lønningdato, kjæreste, familie, gjeld og lignende. I et tilfelle hadde de klart å finne ut at en av spillerne deres hadde en elskerinne ved hjelp av ip sporing.
Utdrag fra NRK Dokumentar, hvor en tidligere VIP-Behandler sa følgende:

– På hver eneste VIP-kunde hadde jeg en hel mappe med info. Hvor de jobbet, ligningen deres, hvor mye de tjente, hva kona het, om de likte Arsenal eller foretrakk poker foran blackjack. Jeg fant til og med ut at en kunde hadde en elskerinne! (Kilde: NRK P3 Dokumentar, link i bunnen)

Pent hus, ikke sant?

Dette gjør at selskapet vet akkurat når, hvordan og hva de skal gjøre for å presse ut de siste kronestykkene til de som har havnet i desperasjonsfasen av spilling. De gir også utspekulerte gaver, som f.eks klokker til de som er storspillere. Dette gjør at hver gang den personen ser på klokken, planter det seg tanker i underbevisstheten om at han skal spille.

Det er ikke de som spiller for 200-500 eller kanskje et par tusen i måneden selskapet virkelig tjener penger på. De tjener penger på de personene som har havnet i den tunge spiralen som er nærmest umulig å komme ut av. Det er en spiral hvor mange rett og slett har lyst å dø, ettersom de ikke ser løsninger.

Et folkeproblem, med død

En person som jeg kjente, snakket alltid om hvordan han håpte han skulle bli kvitt spilleproblemer sine, slik at han kunne være en god far for barnet sitt. For 2 måneder siden satt jeg meg ned i den stolen jeg alltid sitter i på gruppen. En av de andre medlemmene satt med rødsprengte øyner og tårer i øynene mens han fortalte at vedkommende hadde tatt livet sitt. Den lille jenta hadde mistet pappaen sin til spill.

Skjermbilde fra NRK P3 Dokumentar.

Her er en annen som tok livet sitt grunnet pengespillavhengighet, hentet fra P3 Dokumentar:

Det er desverre slik at det er 35.000 nordmenn som har et alvorlig pengespillavhengighet. 17% av disse har selvmordstanker, det vil si nesten 7.000 personer i Norge har selvmordstanker pga spilling! Det er helt sprøtt. Det slår alle andre slags avhengigheter eller sykdommer når det kommer til selvmord. Hvorfor? Fordi det er så tabulagt og det kan ramme hvem som helst. De fleste tenker det er bare idioter som sliter med dette. Det er helt feil. Utenlandske spillselskap bruker nærmere EN MILLARD, (1000 millioner), på pengespillreklame, HVERT ÅR, bare i Norge. Det er like ulovlig å reklamere for pengespill som å reklamere for tobakk og alkohol, men det er vel kanskje en grunn til at TV kanalene ikke respekterer det?

 

Håper du er fornøyd med huset ditt Lavold, og at Instagram profilen der du skryter av huset blir en suksess.

 

God jul!

 

 

Har du penger til overs, anbefaler jeg å støtte spillavhengighet Norge:
https://spillavhengighet.no/gi-en-gave/

Personlig får jeg hjelp av poliklinisk Møre og Romsdal, men det er ikke alle som får likt tilbud her i landet. Derfor anbefaler jeg støtte til Spillavhengighet Norge som hjelper alle.

 


Sosiale medier:
Snapchat: CrazySigg
Instagram: Sigurdsun

Spleisen: https://www.spleis.no/project/91041

3 kommentarer
  1. “Det er like ulovlig å reklamere for pengespill som å reklamere for tobakk og alkohol, men det er vel kanskje en grunn til at TV kanalene ikke respekterer det?”

   Du har rett i at det er like ulovlig å reklamere for pengespill som de andre to. Eller lovlig, for den saks skyld. Hva regler rundt reklame angår må man følge lovene til det landet det sendes fra. For den reklamen vi kommenterer her kommer sendingene i stor grad fra England. I England er det tillatt å reklamere for spill, såvel som alkohol. Tobakksreklame er forbudt. Sett i lys av dette mener jeg utsagnet ditt blir noe upresist: For kanaler som sender fra England er det ikke like ulovlig å reklamere for pengespill som for tobakk, det er tvert imot lovlig.

   Jeg antar at du er av den oppfatning av at dette er ulovlig ettersom du mener at TV-selskapene ikke respekterer “det”. Som jeg har påpekt følger selskapene loven.

   1. Hvorfor ser vi aldri alkoholreklame i Norge på kanaler sent fra England?ervel ikkeså mye penger i omløp som i gambling.

   2. Det er akkurat det du sier selv som er problemet, Vidar. Selskapene som sender fra England, respekterer at det er ulovlig i Norge å reklamere for alkohol, og viser dermed ikke alkoholreklamer på Norsk TV. Spill derimot, er det så ekstremt mye penger i, at de ikke respekterer det. Jeg har ikke sagt at de driver ulovlig, det er akkurat som du sier at de har lov til det. De respekterer det rett og slett bare ikke. Hvorfor? Penger.

    I 2016 mottok norske TV kanaler 866 millioner kroner for å vise spillreklamer. I 2015 var tallet 609 millioner. Jeg har ikke funnet nyere data, men det er skremmende å se økningen.
    https://finansavisen.no/nyheter/naeringsliv/2017/09/medietilsynet-spillreklame-for-866-millioner-kroner

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg