Trene seg til bedre psykisk helse?

Jeg tror seriøst nesten halvparten av bloggene handler om trening. Watch out perfekt livsstill og perfeksjonsbloggere, HERE I COME!! Neida, jeg skal ikke bli en treningsblogger, ikke enda iallefall. Psykisk og mental helse er min lille ild som jeg elsker å skrive om, siden det er så forbanna interessant! Men utrolig nok (eller kanskje ikke så utrolig), så har trening, eller fysisk helse mye direkte sammenheng med psykisk helse.

La oss bli først bli kvitt med det jeg synes er ukomfortabelt, rett og slett utseende mitt per dags dato:

Etter all øvingen sitter enda ikke helt trutemunnen, trengs visst litt mer øving.

 

Jeg har alltid egentlig gitt litt F i hvordan jeg ser ut. Det har på en måte vært min måte å håndtere min egen ubehag. De siste årene har jeg desverre skutt opp i vekt og til og med fått strekkmerker på magen, som er helt ærlig dritflaut når jeg skal bade rundt folk. Jeg har slitt med andre ting psykisk, som gjorde at jeg rett og slett ikke har brydd meg om kroppen min.

Da jeg var innlagt på distriktpsykiatrisk møtte jeg veeeeldig mange helt vanlige mennesker, akkurat som du og jeg. Vi var bare i en fase i livet som rett og slett sugde. Mange følte seg ikke bra nok, som kan være uendelig mange grunner til. Men grunnprinsippet var at de fleste ikke fornøyd med seg selv.

Når jeg ser tilbake på det beste året i mitt liv, så var det faktisk det året jeg var i best fysisk form også. Dette var tilbake i 2015/2016 da jeg studerte i Tromsø. Jeg hadde det utrolig bra sosialt, hadde mange venner, var i god fysisk form og livet gikk egentlig bare på skinner. Det var også et år hvor jeg jobbet intenst ved siden av studiene, men jeg har alltid vært en arbeidsnarkoman så det passet meg bare egentlig perfekt.

Jeg har ikke så mye bilder av meg selv, men fant noen middels brukbare bilder fra den tiden. Jeg var ikke noe utestående godt trent, men jeg var rett og slett litt mer komfortabel med utseendet mitt.

3 år og mange kilo gamle bilder.

 

Årene i etterkant begynte jeg å slite mentalt. Pengespillingen var problemet mitt, jeg kom meg ikke ut og jeg begynte i å legge på meg. Siden 2016 så gikk jeg fra 78kg til ca 100kg. Jeg har faktisk ikke veid meg siden oktober, og jeg tør nesten ikke å gjøre det. Uff, kanskje det er på tide snart.

Helt ærlig, selvbildet mitt har gått i dass. Jeg er ikke ukomfortabel med den jeg er, men jeg er heller ikke fornøyd. Derfor ønsker jeg faktisk at jeg kan bli mer fornøyd med kroppen min, tror det kan hjelpe meg mentalt.

2020 må for meg bli det året der jeg får ting på stell igjen, hvis ikke går det aldri tror jeg. Et sidemål for meg må rett og slett bli å gå ned i vekt igjen og komme meg i bedre form. Dessuten må jeg klare å få plass i smokingen når broren min skal gifte seg i høst, den er nok ALT for trang nå.

Nå som jeg i tillegg har lagt ut et “nå” bilde av meg selv, må jeg kanskje rett og slett virkelig ta tak i dette også! Blir nesten litt kleint hvis jeg ikke klarer det.

 

Psst! Følg meg gjerne på Facebook

Les også:
Året jeg ikke skulle fullføre
Villaen verdt mer enn mennesker
Identitetstyveriet og Millionsvindelen

Peace out,
Crazysig

 

2 kommentarer
  1. Well done Sigurd!!! You’re doing great honey and I’m so so fucking proud of you. As a matter of fact YOU are an inspiration to me from now henceforth. I’ll read your blog and root for you from the side. All my love ❤️

  2. Bra du setter fokus på noe så viktig! Jeg har vært der selv, skriver ikke summer her men, fri for spill nå, ca 1 år. Håper du får psyken på rett vei. Jeg vet det er mye selvhat og fortvilelse. Har det selv.

   1.Gi meg ro til å akseptere de ting jeg ikke kan forandre

   2.Gi meg mot til å forandre de ting jeg jeg kan.

   Gi meg forstand til å se forskjellen på pkt 1 og 2.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg