Santander trakk kravet mot mamma!

 

Dette kom som et lyn fra klar himmel. Ganske nøyaktig et år etter jeg stjal brikken til mamma, misbrukte identiteten hennes og tok opp nærme 1 million i hennes navn, uten at hun ante noe som helst. Santander, den banken som har vært mest aggressiv og kjørt på med advokater mot henne, ga beskjed over telefon at de har trekt kravet mot henne. 

 

Oversikt over ID tyveriet:

SBanken – 370.000 dobbelt opp til 800.000kr

For ganske nøyaktig et år siden startet jeg det som ble et helvette meg, men ikke minst for mamma. Jeg stjal BankID brikken til mamma midt på natten i en grusom impulsiv handling. 370.000kr ble tilgjengelig på 2 minutter. Selve søknaden tok under 1 minutt og pengene var disponible på sekundet etter søknaden var sendt, midt på natta.

Neste dag betalte de ut lånet manuelt enda en gang. Slik ble det plutselig 800.000kr.

SBanken innrømte feilen og trakk kravet om den dobble utbetalingen mot mammaen min. De anmeldte meg for handlingen og økonomisk ansvarlighet for begge utbetalingene.

Status: Jeg er dømt for handlingen samt å betale tilbake SBanken 800.000kr, altså både det som ble utbetalt feil + det originale. De kjører fortsatt krav mot min mor på det første lånet på 370.000kr i tillegg til dette.

 

DnB – 100.000kr

DnB, sammen med Santander, innså at det ikke var mye penger å hente hos meg. De valgte derfor å kun anmelde meg for handlingen, men ikke det økonomiske ansvaret. De har kjørt sak om det økonomiske ansvaret mot mamma, men det er lenge siden det har vært en oppdatering fra de.

Status: Jeg er kun dømt for handlingen, men ikke økonomisk ansvarlig, siden de (kynisk nok), ikke anmeldte meg for det økonomiske ansvaret. De kjører enda sak mot mamma på det økonomiske.

 

 

Santander – 70.000

Både DnB og Santander så at jeg ikke ville klare å betale tilbake, slik at de valgte også å kun anmelde meg for handlingen og ikke det økonomiske ansvaret.

Dette medførte til at jeg kun ble dømt for handlingen, men ikke til å betale tilbake.

De har vært uten tvil den mest aggressive banken mot mamma. De har sendt advokater til forliksrådet og har svært aktive i presset mot mamma.

I går ringte Kredinor til henne og sa at Santander har valgt å frasi kravet mot mamma.

Status: De har som første bank trekt kravet mot mamma! De kommer nok til å anmelde meg på nytt for å få gjennomslag på at kravet skal på meg, men det er helt på sin plass. Mye bedre det enn at mamma blir presset.

 

Dette fortjente mamma, men fortsatt mye usikkert

Jeg er uendelig glad for at Santander trakk kravet mot mamma. Det har vært en så enorm påkjenning for henne, at dette fortjente hun virkelig over alt på jord. Det er helt ekstremt det hun har fått påkjent grunnet dette. At hun brånektet å anmelde meg sier bare litt hvor mye gull hjertet hennes er laget av.

 

Det blir spennende å se hva SBanken og DnB gjør nå. SBanken har tross alt fått gjennom dom på at jeg skal betale tilbake 800.000, så jeg synes det er veldig rart at de ikke har gitt seg mot mamma enda… 🤷‍♂️ Jeg er ikke noe juss-person, men synes det er spesielt hvis de skal få igjennom krav på totalt 1.150.000kr fra en søknad på 370.000kr.

 

 

Også svindelgjelden min..

Det er det desverre ikke så mye nytt å melde. Jeg har ikke hatt noen inntekt siste månedene. Der står det, takket være dere, 30.000kr tilbakebetalt – av 130.000.

Nå er jeg et også kalt inn til soning 21. februar, men den er søkt om utsettelse på til sommeren ettersom jeg muligens skal ut i praksis. Det er litt blandede følelser om å søke om utsettelse, jeg vil også inn fortest mulig for å kunne bli ferdig med fengslingen, slik at jeg kan starte å bygge opp igjen livet mitt.

Angående om jeg kan gå ut i praksis, så er det noe NTNU sentralt i Trondheim skal diskutere på et møte 24. februar.

 

Men min totale gjeld da?

Den vet jeg knapt selv. Håpløst å ha kontroll når inkassoselskapene bare selger kravene til hverandre og slenger på 3-4 tusen hver gang. Men 2.5 millioner-ish, kanskje? Jeg har ca. 1.1 million stående på meg i kreditt. Samtidig har jeg et lån som foreldrene refinansierte for meg på 800.000kr. Så har jeg ca. 100.000kr igjen i svindelgjeld, samt jeg er dømt til å betale tilbake SBanken 800.000kr. Jeg håper DnB slenger kravet på 100.000kr over på meg istedenfor moren min.

 

Min eneste prioritering per dags dato er å få betalt tilbake svindelgjelden. Min egen gjeld får jeg ta hensyn til etter jeg er ferdig med soninga og kan begynne å jobbe igjen.

 

Les også:

Identitetstyveriet og millionsvindelen

Året jeg ikke skulle fullføre

Moderne folkemord 

Pengespillavhengighet

 

Peace out, 

Crazysig 

5 kommentarer
  1. Du gjør jo ikke en dritt annet enn å tigge om penger og snakke deg bort.

   Mistet det lille av respekt jeg hadde for deg

   1. Hei, jeg skjønner du er irritert når du har kommentert på 3 forskjellige innlegg, med falske epostadresser. (Jeg kan se IP adressen).

    For det første, jeg går ikke ut for å synes synd på meg selv. Jeg tar ansvar for det jeg har gjort og er klar for å ta min straff for det.

    For det andre, jeg gjør alt jeg kan for å betale tilbake. I fjor jobbet jeg 150%, men mistet jobben min grunnet politianmerkningen. Ettersom jeg straks skal inn å sone, er det håpløst å få jobb.

    For det tredje, så tigger jeg ikke om penger. Faktisk avslo jeg en rekke tilbud fra folk som ville gi meg penger fra forrige TV2 Nyhetssak. Du refererer kanskje spleisen jeg hadde? Den var kun for å gjøre som du sier, ta ansvar og betale tilbake. De pengene jeg fikk fra dne gikk uavkortet til å betale tilbake en rekke personer jeg svindlet. Jeg så desverre ingen andre løsninger for å få betalt tilbake fortere.

    Eneste grunnen til at jeg går ut offentlig (noe jeg ikke tjener en krone på), er å hjelpe andre og forhåpentligvis skape en politisk debatt angående denne tematikken og hvorfor det er så lite hjelp å få.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg