Rettsaken

En rar morgen

Heei! Er du klar til å stå opp? spør studentsykepleieren mens hun åpner forsiktig døra mi. Du skjønner, for de som ikke har lest mine tidligere innlegg, så er jeg innalgt på distriktspsykiatrisk. Sovemedisinen jeg tok i går slo total knockout på meg, jeg blir som en mummie når jeg tar den. Jeg åpner forsiktig øynene og kommer raskt på at i dag skal jeg, Sigurd av alle personer, tilstå i retten. Sprøtt hvordan livet kan snu.

Advokaten min er en hyggelig herremann. Jeg møter han i sentrum mens vi går i lag til tingretten. Han har på seg skikkelig dress, men jeg derimot, har ikke skjønt kleskoden og kommer i en svart genser og dongeribukse. Flaut.

Rettsaken

Når jeg tenker rettsal, ser jeg for meg en stor sal med mange personer. Advokaten åpner døra til salen, mens jeg går nervøst inn. Det er et lite rom med 4 bor, et for dommeren, et for påtalemyndigheten (politiet), et for advokaten og et for meg. Rommet er lite, ettersom det ikke er behov for mange personer da dette er en såkalt tilståelsesdom. Jeg innrømmer nemlig alt og det er ingen motsigelser.

Dommeren er en hyggelig mann, men jeg skjønner fort at han skjønner at dette er en alvorlig og omfattende sak. Jeg skal ikke gå i detaljer på alt dette, for det er kjedelig rettsprat. Kort fortalt innrømmer jeg alt. Politiet ønsker fengsel, jeg ønsker samfunnsstraff. Dommeren sitter i midten og ser på oss begge.

Dette er alvorlig.

Det jeg ønsker

Grunnene til at jeg ønsker samfunnsstraff er for det første at jeg håper jeg kan stille meg som et skrekkeksempel for andre. Jeg er ikke redd for å fortelle min historie. Både svindel og pengespillavhengighet er et svært økende problem, som tildels har sammenheng. I de andre sakene som ble tatt frem som eksempeler i retten for lignende dommer, var det pengespill og svindel som var problemene der også.

Den andre grunnen til at jeg ønsker samfunnsstraff er rett og slett med hensyn på å få betalt tilbake fortest mulig. En fengselsstraff vil ødelegge mulighetene mine for å ha inntekt til å betale tilbake de jeg har svindlet. Jeg anbefalte tross alt de jeg svindlet å anmelde meg, da jeg tenkte det va den måten de ville få tilbake pengene fortest mulig.

 

Onsdag får jeg vite dommen min. Jeg er innstilt i hodet mitt på at det blir 9 måneder som politiet ønsker, mens jeg håper på at jeg får en form for samfunnsstraff. Forberedt på det værste, håp på det beste. Uansett så er jeg forberedt på å ta den straffen jeg får.

 

Følg meg gjerne på sosiale medier for å være oppdatert på min meget turbulente reise;
Insta: Sigurdsun
Snap: crazysigg

 

Peace out,
Crazysig

 

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg