Nettroll, selvmordsoppfordring og hat. Det er verdt det.

“Du bør hoppe fra preikestolen så du slipper å lide”
“Manipulative drittsekk”
“Når du er så dum så fortjener du dette”

 

Dette er dessverre noen av kommentarene jeg har fått etter å ha fortalt historien min hos TV2 og God Morgen Norge. Viktig for meg å presisere at 90% av tilbakemeldingene har vært positive! Norge har ytringsfrihet, så det er helt greit at folk sier hva de mener. Jeg var helt klar på at slike kommentarer ville komme, slik at jeg tar det helt ærlig ikke så tungt. Det viser dessverre bare hvor lite informasjon og hvor lite kompetanse det finnes om spillavhengighet. Tung er det, uten vil.

 

Hvorfor gidder jeg?

Jeg stiller av og til meg spørsmålet selv hvorfor i alle dager jeg gidder å være åpen om dette. Det er nemlig nesten ikke som er spillavhengige som tør å snakke om det, det er så ekstremt tabu. Tallet av spillavhengige er helt ENORMT, men det er et tall folk ikke er klar over. Man ser ikke på en person at han/hun er spillavhengig, noe som gjør konsekvensene enda verre. Det blir lettere å skjule det, og de fleste skjuler det til det går for langt og det ikke er mulig lengre. Det er på tide det blir reist en politisk debatt om hva man skal gjøre med dette. Fungerer monopolet? Bør det bli lisens? Hvorfor er ikke hjelpetilbudet bra nok, når denne avhengigheten har størst selvmordsratio?

 

Det er verdt det

Det er helt ærlig verdt det når jeg ser alle meldingene fra personer som kontakter meg og forteller at de sliter med å få hjelp. Det er så trist at tilbudet ikke er bedre.

 

 

Personlig melding gjengitt med tillatelse.

 

Det er flere

Senest i går kveld kom jeg over kanskje det råeste innlegget jeg har lest på en stund. Simen valgte å være offentlig og innrømme hva han hadde gjort etter å ha sett God Morgen Norge sin nyhetssak. Utrolig rørende for meg å se slik effekt, masse lykke til Simen!
Innlegget hans kan leses ved å trykke her.

 

 

Det er anslått at det er 35.000 alvorlige spillavhengige i Norge. 
19% av spillavhengige har selvmordstanker, det er 7000 mennesker bare i Norge.
I England tar 550 personer selvmord hvert år grunnet gambling, sammenligner man det med Norge man kan anslå at tallet er rundt 30 hvert år her til lands.
Mange pårørende blir ekstremt påvirket av spillavhengige, økonomisk og psykisk. Det er ikke nødvendigvis de spillavhengige det er synd på.
Hvorfor er hjelpetilbudet så varierende over hele landet?

 

Følg meg gjerne på Facebook.

Peace out,
CrazySig

 

 

1 kommentar
  1. Kommentarer fra ukjente på nettet som oppfordrer til selvmord eller skading er fra latterlige idioter som sikkert har det dårlig, og hater seg selv. Ikke ta de alvorlige, det er det de vil.

   Det er ren, unødvendig hets bare for å hetse.

   Kan garantere deg at disse jævlene som nevner selvmord hadde gitt opp lenge før deg, så ikke ta til deg ord fra drittfolk som bare vil hetse for moro skyld.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg