Livreddende lillesøster

Det banket på døra. Jeg satt på rommet og skalv, mens lillesøsteren min åpnet døra. Hun tok støyten fra både politi og noen av ofrene for meg.

Jeg har påført mine nærmeste en forferdelig smerte og ubehag, det er ikke det tvil på. Uken etter jeg hadde begått svindelen tok mange kontakt med meg. De fleste ringte eller sendte meldinger, mens noen oppsøkte huset. Grunnet min økomiske situasjon må jeg bo i kjelleren hos mindre foreldre. De var i Spania, mens jeg og lillesøsteren min, Kaia, var aleine hjemme.

 

Mine søsken, Nikolai, Kristian og Kaia Emilie

BANK BANK

Noen truet med at de skulle komme og banke meg. Jeg hadde angst, satt kun i kjelleren og hatet meg selv. Jeg ante ikke om noen ville gjøre alvor av truslene. Det var noen kjente av de jeg hadde svindlet valgte å oppsøke huset. Jeg satt i kjelleren og tenkte på å ta livet mitt. Søsteren min åpnet og sa at jeg ikke var hjemme. Hun skjønte at jeg ikke ville takle å snakke face to face på det tidspunktet, hun reddet meg på mange måter der. Jeg vet ikke om jeg hadde klart å levd med flere påkjenninger på det tidspunktet.

Enda et bank!

Tenk å være 17 år og bo med en storebror som har begått en kriminell handling, man vet ikke hva som skjer i det neste tidspunktet eller om man er trygg i eget hjem. Denne gangen var det politiet som banket på og min søster åpnet. De skulle ha kontakt med meg, og hun kunne ikke lyve for de. Politiet kom ned i kjelleren, det var en kvinnelig og mannlig politibetjent. Den mannlige krevde å se hva jeg eide og krevde å se nettbanken min. Det hadde de åpenbart ikke rett til, men jeg turte ikke å si noe mot de, så de fikk se nettbanken min og de 23 ørene jeg hadde der. Politimannen krevde så at jeg skulle begynne å selge eiendeler, og skrev ned navnet til søskenbarnet sitt. Jeg hadde svindlet søskenbarnet hans, og han mente jeg skulle starte å betale tilbake han.

Livredderen

Samme kveld satt jeg med ned på kjøkkengulvet og holdt en kniv i hånden. Det var da jeg ville ta livet mitt, jeg så ingen løsninger lengre. I etasjen over satt lillesøsteren min og ante ingen fare. Tenk om hun hadde kommet ned og sett resultatet av det jeg hadde tenkt å gjøre. Det ville ødelagt henne i evig tid og det ville vært utrolig egoistisk av meg å påføre henne noe slikt.

Dette var heldigvis ikke noe hun fikk oppleve, men påkjenningen å få vite i etterkant at det kunne ha skjedd, har vært grusomt for henne.

Det kan hende at jeg hadde valgt å fullføre selvmordsforsøket hvis jeg hadde fått flere påkjenninger. Jeg skal ikke se bort ifra at Kaia reddet livet mitt den uken.

Tror jeg kan si at jeg har verdens beste lillesøster.


Innsamlingen jeg kjører for å klare å betale tilbake, setter enorm pris på hjelpen:

https://www.spleis.no/project/91041

Sosiale medier:

Instagram: Sigurdsun

Snapchat: Crazysigg

3 kommentarer
  1. Jeg håper du fortsetter å blogge og sett lyset på dette enorme problemet Sigurd! Flott å se at du har familie som støtter deg i en sånn situasjon. Det er nok dessverre mange som ikke ville gjort det!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg