Kastet ut av fengsel

Dette er sykt. Som dere vet så skulle jeg egentlig sitte i fengsel, så hva skjer?

 

Kastet ut av fengsel

I går var vi som alltid samlet i fellesstua og så på TV. Det er naturligvis ikke så mye annet å gjøre i et fengsel, men det kommer jeg tilbake til i et annet innlegg. Plutselig kom det en betjent inn og ropte “Sigurd? Kom!”.

Fellesstua er nemlig i enden av en lang gang som huser alle cellene. Jeg gikk smånervøst nedover den lange gangen uten å ane hva jeg skulle få beskjed om. Ene kompisen min i fengselet så rart på meg mens jeg gikk og ga meg “what the fuck” blikket. Fengselsbetjenten dro frem den svære nøkkelknipen og fant frem nøkkelen til kontoret. Der inne satt to betjenter bak et bord.

“Hei Sigurd!” sa den ente betjenten som forøvrig også var min kontaktbetjent, ei veldig flink og nøyaktig dame. “Som du sikkert har fått med deg, så har vi en koronakrise. Det betyr at vi må ha alle inn på alenerom. Du må dermed ut i morgen, og det er ikke noe som kan gjøres om på. Vi kaller det for soningsavbrudd, og du vil få et skriv senere på dagen”. Forbauset som jeg ble gikk jeg småforvirret tilbake til fellesstua. Da ble plutselig en annen huket inn på kontoret.

 

Brutale vilkår

I løpet av kvelden var i totalt over 10 stykker som ble sendt på dør, mot vår egen vilje! Halvparten slapp unna. Det høres kanskje rart ut først at vi ikke vil komme ut, men det baserer seg på at alt blir utsatt. Men neida, det skulle bli værre!

En betjent hadde lagt vedtaket på sengen min. Den var brutalt. Først stod det at jeg har fått innvilget noe jeg ikke har søkt om, uuuuhm okei?… Videre ned stod det at jeg ikke får lov å forlate huset med unntak av svært nødvendig handling eller helseundersøkelser. Samtidig kan jeg ikke være ute av huset mellom kl 20-06, uansett grunn. Det værste? Vel, det telles ikke som noe soning.

Vilkårene er såpass strenge at jeg ikke engang kan gå en tur ut for å få frisk luft, eller gå meg en tur. Da risikerer jeg bøter og fengsel. Det er dermed strengere enn både fotlenkesoning og hjemmesoning uten fotlenke, da vi ikke engang kan få permisjon.

Det er ekstra kjipt ettersom denne utsettelsen vil vare en stund, minimum 4 uker. Det betyr at studiestart i august ryker for meg. NTNU har forøvrig også bestemt seg for at jeg ikke kan bli sykepleier, så jeg tenkte å begynne på byggingeniør.

 

 

Klage

Jeg opplyste medier om dette, så det kan fort bli en sak om dette. Dette også med hensyn på ofrene til de som slippes fra voldsdommer. Det var en merkelig seleksjons-prosess, og utrolig kjipt å i praksis få utvidet soningen.

Fengselet uttalte til NRK at det kun var personer som har søkt om soningsavbrudd som har fått det, noe som er helt feil. NRK skal forsøke å få et bedre svar fra kriminalomsorgen, så får vi se hva de sier da.

Jeg leverte forsåvidt en klage med en gang jeg fikk vedtaket.

 

Peace out,
Sigurd

 

Følg meg på: Facebook

Les også:

Min historie:
Kaoset
Fallet – Flyskolen
Fallet – Svindelen
Identitestyveriet og millionsvindelen
Året jeg ikke skulle fullføre

Mitt liv:
Kjære mamma
Vi skal på God Morgen Norge!
Santander trakk kravet mot mamma

Temaer:
Selvmord
Spillegalskap
Pengespillpolitikk – En optimal løsning
Nettroll og hat

 

2 kommentarer
  1. Jeg regner ikke med å få svar men velger å spørre uansett. Jeg er i en lignende situasjon som deg, jeg var allerede ute på straffeavbrudd for en personlig sak, så fikk jeg beskjed om at jeg ikke får lov å komme tilbake til fengselet nå og at de vil forlenge avbruddet mitt til midten av april, muligens lenger. Jeg står nå uten inntekt og mulighet for å forsørge meg selv. Jeg har ikke fått samme krav som du har enda, om at jeg bare må oppholde meg hjemme, men regner med det kommer. Det jeg lurte på var om du har fått snakket med nav eller lignende før du ble sendt ut og om du fikk noe å leve for? Jeg er ufør til vanlig men mistet denne da jeg gikk inn i soning. Siden dette er et avbrudd fra soning så virker det som jeg ikke har krav på uføretrygden min mens jeg er ute på avbrudd. Lurte bare på om du hadde hørt noe om det samme eller om du har noen tips? Det er svært lite info fra fengselet og nav er umulig å få tak i.

   1. Hei!
    Vi fikk ingen mulighet eller tilbud til å forhøre oss med NAV før vi ble satt ut, ettersom vi fikk beskjeden om soningsavbrudd i går.

    Jeg sendte forsåvidt et spørsmål angående akkurat dette til kriminalomsorgen, ettersom jeg ikke kan være en reel arbeidssøker med disse vilkårene og ikke da har krav om arbeidspenger. Kriminalomsorgen svarte med da at “NAV kan ringe oss ved spørsmål om soningsavbrudd”. Med andre ord, vi er nok i en klemme der vi ikke har rett på noe økonomisk støtte etter det jeg kan se. Muligens vi må søke om økonomisk sosialhjelp.

    Venter forøvrig på svar fra NAV nå, men det tar nok tid i disse tider.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg