Julen: En depresjon- og forskjellshøytid

Nå skal vi kose oss! Blackfriday, koman kjøp gaver! Blackweek, kjøp enda flere gaver! Alle må bli fornøyde. En million nordmenn drar kredittkortene gjennom kassaapparatet og gliser. UNICEF melder at 750.000 nordmenn er ensomme i julen. Dette fører til depresjon. En høytid for forskjeller.

For mange er julen trist (Bilde: Pixabay/Public Domain Pictures)

Kampen om å være best

Et sekund, bare smil litt til folkens, jeg må bare fikse at ribba vises bra nok på bildet jeg skal poste på Instagram! Vi gjør alt vi kan for å vise den beste siden av oss og late som alt er perfekt. Samtidig sitter noen aleine og tenker på hvor bra alle andre har det. Ensomheten er det værste og for mange er jula den værste årstiden. Det er for mange en høytid med depresjon og ensomhet.Etter sosiale medier tok verden med storm, har jaget etter perfeksjonisme økt og de som ikke føler seg god nok presses enda lengre nede.

Ikke ta meg feil, jeg elsker å skryte av hvor fin julen er sjøl og jeg har en fantastisk familie å feire med. Poenget mitt er at det er viktig vi tenker oss om de som ikke har det like bra, det er ekstra tungt for de å se alle andre kose seg mens de sitter alene.

 

Pengebruken

Danske Bank og Forbrukerrådet har gått ut og advart om den enorme bruken om kredittkort i år til jul. Det er ca. 1 million nordmenn som bruker kreditt på julegavehandelen. Julen har blitt mer og mer en show-off der det er om å gjøre å vise at man har mer penger enn man egentlig har. 60% betaler før rentene begynner å påløpe, men for andre så blir gavene enda dyrere enn de egentlig er. BankNorwegian gliser bredt mens de sier Forbrukerrådet imot og mener det er ingen problem.

 

Høytid for ensomhet

En av fem, ca 750.000 nordmenn, kjenner på ensomhet i julen. Det er en høytid hvor venner samles og skal kose seg. Men hva med den vennen som ikke blir invitert, eller de som ikke har venner? Å se andre koser seg blir som et ekstra stikk i hjertet, det blir rett og slett en dritthøytid.

Det er nok ikke lett å snakke om det hvis man er ensom. Alle gleder jo seg til jul, for den er jo så fantastisk!! Å være den som da skal ødelegge festen og si at man ikke gleder seg, er nesten umulig.

Depresjon er livsfarlig.

Men hva skal man gjøre om man er ensom?

Desverre finnes ikke det et enkelt svar på det. Det finnes heldigvis alternativer, her er et par jeg kommer på:

 • Tør å spør venner og kjente om å tilbringe tid i lag
 • Søk etter organisasjoner eller frivillige aktiviteter som arrangeres
 • Se film, les bok, men kanskje noe som ikke er julerelatert
 • Oppsøk kontakt, du er garantert ikke den eneste
 • Du kan godt sende meg en melding!

 

Jeg er en av de heldige som har både venner og familie å tilbringe julen med. Det er vel og merke skremmende og trist å vite at ca. 750.000 mennesker har det tungt i julen. Det blir en slags ekstremhøytid hvor forskjellen på mennesker blir ekstremt forsterket.

 

Ønsker alle en God Jul ❤️


Sosiale medier:

Instagram: Sigurdsun

Snapchat: Crazysigg

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg