Identitetstyveriet og millionsvindelen

Nå gikk alt fra krise til tragedie. Gjelden min nærmet seg 1,5 million.

Et evig slit

Jeg hatet å spille, det var det verste jeg visste om, likevel klarte jeg ikke å stoppe. Det var kun sport jeg bettet på, casino hektet meg aldri. Av alle sporter var det tennis jeg satset mest på. Det var flere ganger jeg var nær å kaste opp mens jeg gjorde det og nesten hver gang ønsket jeg å ta livet mitt. Gjelden min økte med nesten 300.000kr i året og jeg så ingen løsninger. Hva f… skal jeg gjøre?

Jeg var godt likt av mennesker rundt meg. Sett bort fra spillingen var jeg en god person, men spilleproblemer er så lett å skjule.

Det var januar. Jeg hadde et nyttårsforsett om at jeg skulle komme meg på bena psykisk, begynne å trene igjen og begynne å studere. Likevel hadde jeg ikke samvittighet til å gå ut av huset, jeg begynte å få delvis angst ettersom jeg tenkte konstant på min økonomiske situasjon.

Identitettyveriet

Jeg havnet i en slags psykose, det er umulig å forklare. I et utrolig svakt øyeblikk klarte jeg å få tak i min mors BankID uten at hun visste om det.  Jeg logget på PCen og ville mer eller mindre bare sjekke hvilke lån “jeg” kunne få tilbud om. BankNorwegian tilbød 600.000, samvittigheten min avslo tilbudet blankt. SBanken var mindre generøs, de tilbød 370.000kr og før jeg visste ordet av det var de utbetalt. Det tok under 1 minutt fra jeg søkte til pengene var på kontoen.

At en desperat og suicidal pengespillavhengig person tilgang får tilgang til så mye penger er sjeldent en god kombo.

Jeg er faktisk interessert i sannsynlighet. Derfor visste jeg at mitt beste sjanse for å vinne tilbake var å sette mest mulig på færrest mulig kamper. Det var en desperat og idiotisk handling. Jeg husker ikke i detaljer hva jeg satset på, men det var en høy sum på få kamper. Guess what, jeg tapte.

Panikken brøt seg ut. Jeg var kriminell, jeg hadde svindlet min mor, hun som har støttet meg igjennom alt og ofret alt for mye for meg. Å innse at man har forrådt noen så nær, er en følelse jeg håper ingen andre opplever. Det er helt ubeskrivelig forferdelig. Jeg ville ta livet mitt, noe så ekstremt mye. Samtidig hadde jeg ikke samvittighet til det, for da hadde jeg forlatt moren min med alle disse økonomiske utfordringene.

Jeg sov ikke, jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Å innrømme at jeg hadde svindlet min mor, klarte jeg heller ikke. Det var flere ganger jeg hadde tenkt å gjøre det, men følelsen av å innrømme noe sånt føltes værre enn å vri en kniv i hjertet.

Dobbel tragedie

Neste dag fikk jeg en melding fra SBanken. “Lånet ditt er nå utbetalt”. De gjorde en enorm feil og betalte ut lånet 2 ganger selv om jeg kun søkte 1 gang. 370.000 var plutselig blitt til 740.000. Jeg var blitt en svindler i millionklassen.

I løpet av de neste dagene oppdaget min mor det. Mye frem og tilbake, men alle kortene ble etterhvert lagt på bordet. Jeg og min far fikk overtalt moren min til å anmelde meg. Dette var helt nødvendig for å starte en kamp mot bankene, slik at lånene kan stilles mot meg og ikke min helt uskyldige mor.

Det verste for min mor var nok å anmelde sin egen sønn. Jeg har pådratt henne utenomjordiske smerter og store økonomiske utfordringer.

Det var dette som etterhvert gjorde slik at jeg begynte å selge alt jeg eide, alt fra mobiltelefoner til datamaskinene mine. Dette utløste også senere Finn svindelen som jeg har skrevet om tidligere.

Dommen. Fortjent.

Onsdag forrige uke ble jeg dømt til 1-års fengsel, men med en tilståelsesrabatt på 25% blir dette 9 måneder, samt jeg ble dømt til å betale tilbake 950.000kr innen 2 uker.

Jeg tar ikke det tungt at jeg er dømt til fengsel. Det er rett og slett en brutal konsekvens av det jeg har gjort og det er en fortjent straff. Jeg må rett og slett bare ta den.

Paradokset er nok at dommen går hardest ut på de jeg har svindlet. Grunnet min økomiske situasjon har jeg bodd hjemme, men betalt inn 8000kr til mine foreldre for å dekke lånene de har hjulpet meg med. Når jeg skal inn i fengsel, vil jeg ikke ha mulighet til det og det straffer dem økomisk. Jeg vil heller ikke ha mulighet til å betale tilbake de jeg har svindlet, da jeg vil være uten inntekt.

Både jeg, min advokat og min mor som anmeldte meg håpte jeg skulle få samfunnsstraff. Dette slik at jeg kunne ha en inntekt ved siden av til å betale offrene. Dommeren var ikke enig, og han mente at det var best for samfunnet at jeg blir låst inne.

Jeg er usikker på om jeg skal anke eller ikke. Hvis jeg anker så er det hovedsakelig for offrene sin del. Det spiller ikke så stor rolle for meg personlig hva jeg får.

TV2, NRK og Sunnmørsposten kontaktet meg og uttrykt at de ønsker å lage sak om historien min. Hvis jeg velger å gjøre det, så er det viktigst for meg at fokuset blir generelt gamblingproblem, ettersom så sykt mange sliter med det.

 

Kanskje jeg har godt av fengsel og en “pause” fra alt.

7 kommentarer
  1. Skulder ved skulder, kjære gode gutten min! Jeg er stolt av deg, og du er modig og sterk. Du viser din svakhet, ditt alvorlige feilsteg. Og nettopp det viser hva du er god for! Du er så ufattelig mye mer enn denne alvorlige avhengigheten. Det vet vi som er glad i deg ❤
   Lang og god klem fra ho mamma ❤

  2. Sterkt å lese. Du er så ærleg, og tek konsekvensen av det du har gjort. Takk for at du deler. Du er heldig som har foreldre som er glade i deg, på tross av det som har skjedd. DU HAR EIT LIV SOM ER VERDT Å LEVA, SAME KOR MØRKT DET SER UT.”

  3. Iflg saken på tv2.no tok du opp lån i tre forskjellige banker. Det samsvarer ikke helt med hva du forklarer her. Hva er årsaken til det?

   1. Det stemmer, jeg tok også opp et lån på ca 100.000 hos DnB og 70.000 hos Santander. Dette var samme dag som det første lånet hos SBanken. Disse lånene er fortsatt uavklart ettersom de ikke har saksøkt meg, men går mot min mor istedenfor. Det er naturligvis en stor påkjenning for henne. Jeg blir nok å komme mer innpå det i et senere innlegg.
    Spesielt santander er svært aggressiv i sakføring mot min mor, og det er litt av grunnen til at jeg ikke skrev direkte om de lånene her.

    Jeg prøve ikke å pynte på noe med å skjule de, det er de lånene som gjør at totalbeløpet bikker 1 million, som står i overskriften.

    Jeg er vel og merke dømt for de bedragieriene også, men ikke å betale tilbake. Ettersom de skjønner at jeg ikke har penger og presser derfor min mor isteden.

  4. Men hva sa de i retten om f.eks S Banken ?
   En bank som så lett sender avgård penger er jo helvilt
   1 minutt etter søknad og du har pengene og så sender de pengene x 2 litt senere på dagen.

   Kjenner en som sitter inne for det samme , men mye være sum og lengre straff men snart er han ute men eneste måten for han å bli kvitt gjelden er gjeldsanering om det er mulig i slike saker.

   Lykke til , 9 mnd går fort , en anke kan jo også gjøre en straff lenger så du har litt å tenke på.

   Høres litt dumt ut , men det er en åpnong i alle tunneler , noen er bare så forbanna lang men det er lys i den andre enden.

   God jul til deg og dine

   1. Hei! Beklager sent svar.
    Retten brydde seg pent lite om at SBanken betalte ut lånet 2 ganger. Ettersom pengene kom inn på konto, blir jeg stilt ansvarlig for svindel på hele beløpet, og ikke “bare” det ene lånet jeg søkte på. Jeg ble dermed dømt på det totale beløpet

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg