Yaaay, jeg kan gå tilbake i fengsel!

For 2 dager siden var vi omlag 10 stykker som ble kastet ut av Hustad fengsel mot vår vilje. Etter jeg gikk ut i NRK og TV2, viste det seg at det var for drøyt av fengselet å kreve det. Nå har de snudd. Likevel, vil det komme sak på TV2 Nyhetene i kveld på TV, i tillegg til de sakene NRK og TV2 har publisert på deres nettsider.

 

Medienes påvirkning

Det er dumt at jeg må til mediene for at det skal bli en oppklaring. Da NRK først kontaktet Kriminalomsorgsdirektoratet, sa de at ingen hadde blitt sluppet ut mot sin vilje. De undersøkte så saken, så fant de ut at Hustad hadde brukt paragraf om straffeavbrudd i straffegjennomføringsloven, hvor det står at hvert fengsel kan bruke straffeavbrudd, men kun hvis det er svært tungtveiende grunner for det. Det ble da bestemt at det var for drøyt å bruke den allerede, slik at nå blir alle som ble sendt ut, kontaktet og spurt om de vil ha den eller ikke.

 

Usikker

Jeg fikk tilbud om å dra tilbake til fengselet allerede i dag, eller la de behandle klagen angående vilkårene. Jeg lar de først behandle klagen, så hvis vilkårene blir lettet, så blir jeg hjemme i denne perioden, gitt at den ikke blir utvidet etter 4 uker. Så lenge den ikke blir det, rekker jeg studiestart med fotlenke. Jeg må nemlig sone 1/3 av straffen før jeg kan få lenke.

Hvis de ikke løsner på vilkårene jeg fikk, velger jeg nok å dra tilbake. Jo fortere jeg blir ferdig med dommen, jo fortere kan jeg få meg en jobb igjen og fokusere på å betale tilbake de jeg svindlet.

Hvordan er det i fengsel?

Fengsel var ganske annerledes enn det jeg trodde. Åpen avdeling var veldig åpent, og ikke i nærheten av hva man får inntrykk av via for eksempel programmet “Petter i Fengsel”. Hovedforskjellen er nok at de fleste som er der har god oppførsel og ikke har like alvorlige dommer. Jeg kom godt overens med de fleste innsatte og hadde ingen problemer. Det eneste som var irriterende var at ikke alle var like flinke med hygiene, ironisk nok selv nå i koronatider.

 

Jeg blir å skrive et innlegg imorgen hvor jeg drøfter litt mine tanker om norsk fengsel og hvordan det er å sone, så følg med for litt inside prison info!

Peace out,
Sigurd

1 kommentar
  1. Du e en tøffing!!Så kjekt at du har landa på nytt valg av studie 🙂 Spennende!Ønska dej alt det beste i tida framover!!Du e virkelig en god gutt!!Klem fra Cathrin.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg