Fallet – Svindelen (Del 2)

Tårene rant. Jeg holdt kniven i hånden og var klar til å ta mitt eget liv. Jeg innså hva jeg hadde gjort. Jeg hatet meg selv.

 

2 dager tidligere

På slutten av jobbdagen brukte vi å samles i gangen før vi gikk hjem. “Sigurd, du er så positiv og fantastisk” sa en kollega til meg. Han visste ikke hva jeg hadde gjort bare timer tidligere. Innvendig følte jeg meg som en monster, jeg ville dø. Utvendig smilte jeg og ingen ante noe.

 

 

Økonomien min hadde dalt som en stein i fritt fall. Nei, faktisk verre, mer som en komet full fart mot bakken. Pengespillavhengigheten min drepte ikke både økonomien min, den begynte å drepe meg selv. Jeg skjønte det var feil av meg å gamble. Gjelden min bare økte og økte. Folk visste jo at jeg hadde et problem etter P3 dokumentaren, men alle trodde jeg hadde kommet meg over det. Jeg var jo solskinnshistorien. Ingen måtte vite at jeg begynte å pådra meg gjeld igjen, så det gjorde at jeg pådro meg enda mer. Jeg klarte ikke å håndtere min egen gjeld. Avdragene ble bare større og til slutt var de større enn hva jeg fikk utbetalt i lønn. Bare renten på kredittene mine ble større enn hva årsinntekten min var.

Jeg ble samtidig en arbeidsnarkoman. Livet mitt bestod av å jobbe, sove, skole og gamble, men jeg gjorde at jeg kunne for å skjule det. Det var da jeg begynte å selge eiendeler, alt fra mobiltelefoner til klokker. Torsdagen mens jeg var på jobb, mottok jeg betaling fra to personer samtidig. Før jeg visste ordet av det hadde jeg gamblet de bort. Panikken slo meg, jeg hadde ikke penger til å betale tilbake. Ironisk nok begynte jeg å svindle flere personer i et desperat forsøk på å ordne opp for meg. Planen min var klar, om jeg ikke klarte å ordne tak i nok penger til å betale tilbake alle innen søndagen, skulle jeg drepe meg selv. Jeg vil ikke gå i detaljer på hva jeg gjorde for å svindle folk, da jeg ikke vil gi folk ideer om slikt.

 

Mandags morgen

Jeg overlevde søndagen, selv om jeg hadde tenkt å ta livet mitt. Kanskje fordi jeg ikke hadde sovnet på 4 netter og jeg var helt utmattet. Uansett, mandags morgen våknet jeg til 10 tapte anrop og et uendelig antall sms’er. Jeg var blitt en kriminell. Det føltes som veggene bevegde seg og skulle sluke meg. Hodet mitt gikk helt crazy og jeg ville bare ta livet mitt, samtidig hadde jeg ikke samvittighet til å forlate alle problemene jeg hadde forårsaket. Jeg begynte å anbefale de som jeg hadde svindlet å anmelde jeg.

Det var mye styr den mandagen, AHT (Akutt hjemmebehandlingsteam) kom og snakket med meg. Jeg prøvde å nedsnakke selvmordstankene mine, ettersom jeg faktisk ville ta livet mitt. Da skjønte jeg at de ville prøve å stoppe meg, så det var viktig for meg at jeg hadde muligheten hvis jeg bestemte meg. Samme kveld satt jeg på kjøkkengulvet med kniven i hånden og var klar til å avslutte alt. Jeg gjorde ikke det.

Fordi alt ville jo ikke blitt avsluttet. Hadde jeg tatt livet mitt ville folk fortsatt vært svindlet og ikke fått tilbake pengene. Jeg ville ha forårsaket enorm sorg ovenfor de som er nært meg og det ville naturligvis ikke vært noen fremtid for meg. Jeg ville bare ha vært borte og forlatt alle problemene, uten å løse noe.

Ensomhet. Copyfree: Pexel.com (Jesse Yelin)

 

Det jeg gjorde den helgen har fått enorme konsekvenser for meg og ville henge over meg resten av livet. Det er noe jeg bare må ta tak i og være ærlig om. Det er derfor jeg valgte å skrive innlegget på Facebook, det kan leses her: https://tinyurl.com/wwagj54 Neste mandag skal jeg i retten. Jeg ønsker å betale tilbake, men det er noe som rett og slett er umulig for meg nå som jeg ikke har inntekt og har mistet jobben min.Det har ført til enorm depresjon og jeg sliter en del med psykisk helse. Mine venner og folk rundt meg merker kanskje ikke at jeg sliter, men det er utrolig lett å skjule psykiske problemer. Det er derfor det er viktig å snakke om det og det er derfor jeg velger å ha fokus på det i bloggen min.

Det kommer nok finere dager og da blir jeg nok å skrive om det også. Akkurat nå er jeg i en periode med utrolig mye dritt, og da kommer det ut utrolig mye slikt også. Det er min måte å få ut det som bor i meg.

Eksamensrushet begynner for fullt for meg. Det er ikke lett når jeg er innlagt, og ting er fortsatt usikkert angående videre studier. Mitt neste innlegg skal bli et litt positivt innlegg, jeg lover! Nå har jeg iallefall forklart mye av hvorfor jeg skal ovenfor retten og hva som er bunngrunnen for mine utfordringer og problemer. Alt er et kaos, en slags kjerringknute som jeg skal løse opp. Det ekke lett, men heller ikke umulig.

Om du vil ha oppdateringer når jeg skriver, kan du følge meg på Instagram: sigurdsun

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg