Dette har depresjon gjort med kroppen min

Siste 2-3 årene har jeg vært deprimert, spesielt siste året. Dette har ført til at jeg har forandret levemønster og livsstil. Kroppen min har skreket etter hjelp, mens jeg har teipet en gaffateipt rundt “munnen” og ignorert skrikene fra kroppen.

 

5 år siden

For 5 år siden fullførte jeg førstegangstjenesten med deltakelse i verdens største marsj i Nederland. Vi var 10.000 militær og 40.000 sivile som gikk 178km på 4 dager. Forma mi var toppers og kroppen min var fornøyd. Jeg var faktisk også helt ok fornøyd med kroppen min, eller rettere sagt, jeg tenkte ikke noe over det.

 

De 3 siste årene mine har vært piss, direkte piss. Jeg har vært deprimert uten å vite om det, men fant det ut for fullt da depresjonen begynte å blomstre nå siste halvåret. Dette har ført til at jeg har mistet motivasjon til å trene, jeg orker ikke å være våken om dagen (natten føles tryggere), jeg gjemmer meg mye alene, orker ikke å ha så mye sosial kontakt, jeg har overspist junkfood og rett og slett blitt en slappfisk som har gått opp i vekt.

 

5 år senere…

Forrige uke var jeg på en kjapp visit hos fastlegen, jeg ville i grunn kun få ut noen nye resepter på en anti-depressiv jeg bruker til søvn ved behov. Sjeldent jeg bruker den siden bivirkningene er tunge, men den er nice å ha ved kriser. Legen bestemte seg for at han ville bare ta en kjapp blodprøve av meg mens jeg enda var der for å sjekke hvordan jeg ligger an i diverse verdier. Det ble verre enn jeg trodde

 

Kroppen min har visst blitt er rotverk🤷‍♂️

 

Mangel vitamin-D.

Kan forårsake: Tretthet, prikkninger, muskelsvakhet og muskelskjelett smerter.

 

For mange hvite blodceller

Okei what?! Skal ikke gå så veldig detaljert inn på hva de gjør, men de tilhører immunforsvaret. Har man mange, kjemper de som regel en infeksjon. Jeg har trolig mange pga. høyt emosjonelt stress.

 

Forhøyet leverparameter

Dette får man som regel hvis man drikker mye alkohol som kan skade leveren. Jeg har knapt drukket alkohol siste halvåret, så gud vet hva som er grunnen for dette.

 

Høyt kolesterolnivå

Dette er ganske synonymt med dårlig kosthold og aktivitetsnivå. Snakk om å tatt på ferken av legen😭 flaut.

 

Hvorfor vi må være åpen om psykisk helse

Alt dette henger nok sammen med depresjonen, desverre. Nå går jeg på en haug med medisiner og føler meg som en pensjonist mens jeg sluker i meg mixture. Jeg som knapt aldri hadde tatt en tablett frem til nå. (sett bort fra paracet)

 

Depresjon gjør ikke bare en person nedstemt og trist, det gir mange bivirkninger også.

 

Det er derfor det er viktig å snakke om depresjon og hjelpe å luke det bort. Det er greit å ha det jævlig innimellom.

 

Noen mener vi bør holde kjeft

Det var irriterende å lese uttalelsen Aftenposten gjenfortalte for et par uker siden, hvor det ble sagt at man ikke skal snakke om psykisk helse. Har helt motsatt inntrykk etter å ha møtt depresjon både selv, og via andre når jeg har vært innom distriktspsykiatrisk. Man må være klar over man kan være deprimert. Det er skummelt å gå rundt deprimert når man ikke er klar over det selv.

 

Skål for mixturen! (og kryss gjerne tær og fingrer for at den skal funke),

Crazysig

 

4 kommentarer
  1. Har selv mange av de samme fysiske vanskene etter perioder med depresjon. Om man ikke tar vare på psyken, opprettholdes ikke kroppen heller. Elsker at du er så åpen om alt dette og du gjør en veldig samfunnsnyttig ting med alt du deler!

  2. Håper du forstår selv at du potensielt har påført flere mennesker med dårlig psykisk helse med handlingene du har gjort over lengre tid?

   Manipulative drittsekk

   1. Hei.
    For det første, så er du velkommen til å tørre å vise din egen identitet, ser du har lagt ut mange kommentarer fra samme ip adresse, med forskjellige falske eposter. Uansett om du tørr å vise ditt fjes eller ikke, her er svaret mitt:

    Jeg forstår det fullt ut. Det er mye av grunnen til at jeg sliter utrolig mye med selvbilde selv og er grunnen til at jeg var innlagt for selvmordstanker.

    At du mener jeg har gjort det over lengre tid, stemmer ikke. Svindelen jeg gjorde på finn gjorde det iløpet av en kort helg. Bank iden med moren min var gjort på under 3 minutter.

    Jeg forsvarer vel og merke ikke meg selv, og jeg fortjener straffen jeg får, uten tvil. Det er de jeg svindlet og moren min det er synd på. Det som er synd med straffen er at jeg mister all inntekt og mulighet til å betale tilbake mens jeg sitter inne, så det straffer i grunn offrene mest.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg