Vi er alle forskjellige

Hva hadde verden blitt hvis alle var like?

Noen er god i matte og blir flinke ingeniører. Noen er flink med hendene, og blir utmerkede mekanikere. Noen er flink å lage mat, og blir flotte kokker. Noen sprer glede, og lever av det.

Vi har helter som står på i helsevesenet, som risikerer mer enn de fleste. Vi har helter i butikkene, som får samfunnet til å gå rundt. Vi har helter som sitter og gjør vanskelige avgjørelser i tunge tider. Vi har helter som har vært uheldige og blitt syk, de må vise en styrke som de fleste av oss ikke aner.

Noen av oss er høye, mens andre er lave. Noen er sterke, men andre er ikke. Noen er tynne, mens andre er tjukke. Noen er sjenerte, mens andre er utadvendte. Noen er raske, mens noen er sterke. Noen er født med er ekstra kromosom, mens andre ikke.

Vi er alle født forskjellige, med forskjellige egenskaper. Vi må ikke sammenligne oss med hverandre, men heller se hva vi er flinke til.

Samfunnet er bygget opp av forskjellighet og vi alle har forskjellige egenskaper. Alle er like viktig, det er vi spesielt i denne krisen.

Slik håper jeg det fortsetter å bli.

I dag er det verdensdagen for Downs Syndrome. Jeg er så heldig og har blitt kjent med flere av de, og ingen viser så mye ekte glede og kjærlighet!

Jeg oppfordrer deg til å vise at det er viktig at vi er forskjellige, og det er ikke noe gale med det.

 

Peace out, 

Sigurd 

 

 

Hjem til strippet rom

Planen til søstra mi var at hun ville overraske meg med nyoppusset rom. Det gikk ikke helt etter planen når jeg ble kastet ut av fengsel på dagen 😂😍

Herregud, det er så snilt da! Søsteren min og foreldra mine ville jo gi meg en skikkelig surprise. Det ble dermed litt krise da jeg ringte på tirsdag kveld og sa jeg blir kasta ut av fengselet på dagen. Da hadde de allerede revet alt ut av rommet!

Kjelleren er dermed ganske kaos, hehe…

 

Så nå har jeg stuet meg inn på gjesterommet, som også er delvis lagerrom. Her ligger jeg og ser på Game of Thrones med katten min mens jeg koser meg med Pepsi max. Tror jeg er en av 1% av Norges befolkning som enda ikke har sett GoT, så det er vel på tide.

 

 

Stor takk til søstra og foreldra mine som ville overraske meg, allerede ser det mye bedre ut! Det var utrolig snilt, bare kjipt jeg ødela for overraskelsen!

 

Hva gjør dere i disse koronatider?

 

Peace out,

Sigurd

Yaaay, jeg kan gå tilbake i fengsel!

For 2 dager siden var vi omlag 10 stykker som ble kastet ut av Hustad fengsel mot vår vilje. Etter jeg gikk ut i NRK og TV2, viste det seg at det var for drøyt av fengselet å kreve det. Nå har de snudd. Likevel, vil det komme sak på TV2 Nyhetene i kveld på TV, i tillegg til de sakene NRK og TV2 har publisert på deres nettsider.

 

Medienes påvirkning

Det er dumt at jeg må til mediene for at det skal bli en oppklaring. Da NRK først kontaktet Kriminalomsorgsdirektoratet, sa de at ingen hadde blitt sluppet ut mot sin vilje. De undersøkte så saken, så fant de ut at Hustad hadde brukt paragraf om straffeavbrudd i straffegjennomføringsloven, hvor det står at hvert fengsel kan bruke straffeavbrudd, men kun hvis det er svært tungtveiende grunner for det. Det ble da bestemt at det var for drøyt å bruke den allerede, slik at nå blir alle som ble sendt ut, kontaktet og spurt om de vil ha den eller ikke.

 

Usikker

Jeg fikk tilbud om å dra tilbake til fengselet allerede i dag, eller la de behandle klagen angående vilkårene. Jeg lar de først behandle klagen, så hvis vilkårene blir lettet, så blir jeg hjemme i denne perioden, gitt at den ikke blir utvidet etter 4 uker. Så lenge den ikke blir det, rekker jeg studiestart med fotlenke. Jeg må nemlig sone 1/3 av straffen før jeg kan få lenke.

Hvis de ikke løsner på vilkårene jeg fikk, velger jeg nok å dra tilbake. Jo fortere jeg blir ferdig med dommen, jo fortere kan jeg få meg en jobb igjen og fokusere på å betale tilbake de jeg svindlet.

Hvordan er det i fengsel?

Fengsel var ganske annerledes enn det jeg trodde. Åpen avdeling var veldig åpent, og ikke i nærheten av hva man får inntrykk av via for eksempel programmet “Petter i Fengsel”. Hovedforskjellen er nok at de fleste som er der har god oppførsel og ikke har like alvorlige dommer. Jeg kom godt overens med de fleste innsatte og hadde ingen problemer. Det eneste som var irriterende var at ikke alle var like flinke med hygiene, ironisk nok selv nå i koronatider.

 

Jeg blir å skrive et innlegg imorgen hvor jeg drøfter litt mine tanker om norsk fengsel og hvordan det er å sone, så følg med for litt inside prison info!

Peace out,
Sigurd

Kastet ut av fengsel

Dette er sykt. Som dere vet så skulle jeg egentlig sitte i fengsel, så hva skjer?

 

Kastet ut av fengsel

I går var vi som alltid samlet i fellesstua og så på TV. Det er naturligvis ikke så mye annet å gjøre i et fengsel, men det kommer jeg tilbake til i et annet innlegg. Plutselig kom det en betjent inn og ropte “Sigurd? Kom!”.

Fellesstua er nemlig i enden av en lang gang som huser alle cellene. Jeg gikk smånervøst nedover den lange gangen uten å ane hva jeg skulle få beskjed om. Ene kompisen min i fengselet så rart på meg mens jeg gikk og ga meg “what the fuck” blikket. Fengselsbetjenten dro frem den svære nøkkelknipen og fant frem nøkkelen til kontoret. Der inne satt to betjenter bak et bord.

“Hei Sigurd!” sa den ente betjenten som forøvrig også var min kontaktbetjent, ei veldig flink og nøyaktig dame. “Som du sikkert har fått med deg, så har vi en koronakrise. Det betyr at vi må ha alle inn på alenerom. Du må dermed ut i morgen, og det er ikke noe som kan gjøres om på. Vi kaller det for soningsavbrudd, og du vil få et skriv senere på dagen”. Forbauset som jeg ble gikk jeg småforvirret tilbake til fellesstua. Da ble plutselig en annen huket inn på kontoret.

 

Brutale vilkår

I løpet av kvelden var i totalt over 10 stykker som ble sendt på dør, mot vår egen vilje! Halvparten slapp unna. Det høres kanskje rart ut først at vi ikke vil komme ut, men det baserer seg på at alt blir utsatt. Men neida, det skulle bli værre!

En betjent hadde lagt vedtaket på sengen min. Den var brutalt. Først stod det at jeg har fått innvilget noe jeg ikke har søkt om, uuuuhm okei?… Videre ned stod det at jeg ikke får lov å forlate huset med unntak av svært nødvendig handling eller helseundersøkelser. Samtidig kan jeg ikke være ute av huset mellom kl 20-06, uansett grunn. Det værste? Vel, det telles ikke som noe soning.

Vilkårene er såpass strenge at jeg ikke engang kan gå en tur ut for å få frisk luft, eller gå meg en tur. Da risikerer jeg bøter og fengsel. Det er dermed strengere enn både fotlenkesoning og hjemmesoning uten fotlenke, da vi ikke engang kan få permisjon.

Det er ekstra kjipt ettersom denne utsettelsen vil vare en stund, minimum 4 uker. Det betyr at studiestart i august ryker for meg. NTNU har forøvrig også bestemt seg for at jeg ikke kan bli sykepleier, så jeg tenkte å begynne på byggingeniør.

 

 

Klage

Jeg opplyste medier om dette, så det kan fort bli en sak om dette. Dette også med hensyn på ofrene til de som slippes fra voldsdommer. Det var en merkelig seleksjons-prosess, og utrolig kjipt å i praksis få utvidet soningen.

Fengselet uttalte til NRK at det kun var personer som har søkt om soningsavbrudd som har fått det, noe som er helt feil. NRK skal forsøke å få et bedre svar fra kriminalomsorgen, så får vi se hva de sier da.

Jeg leverte forsåvidt en klage med en gang jeg fikk vedtaket.

 

Peace out,
Sigurd

 

Følg meg på: Facebook

Les også:

Min historie:
Kaoset
Fallet – Flyskolen
Fallet – Svindelen
Identitestyveriet og millionsvindelen
Året jeg ikke skulle fullføre

Mitt liv:
Kjære mamma
Vi skal på God Morgen Norge!
Santander trakk kravet mot mamma

Temaer:
Selvmord
Spillegalskap
Pengespillpolitikk – En optimal løsning
Nettroll og hat

 

Fengsel

En av konsekvensene

[…] men liten en i forhold til konsekvensene for det jeg har gjort.

 

De neste 3 eller 6 månedene blir det stille fra meg.

Praktisk sett, hvordan i alle dager skal man forberede seg på fengsel?

Hvordan skal man si hade?

Hvilke klær skal jeg ha med meg?

 

Som noen av dere vet så skrev NRK p3 en dokumentar om meg for 3 år siden. Nå har en fotograf fra p3 vært som en mygg på meg siden i går tildlig og fulgt meg, de tenker å lage en slags oppfølger som blir en slags bildereportasje. Jeg sitter jo inne når den blir publisert, så spørs om jeg engang får sett den selv😅

 

 

Det har vært tøft, men det som har vært det vanskeligste er faktisk å forlate min mormor. Hun er 92 år og har blitt mye svakere det siste året. Rett og slett knusende å ikke vite om jeg får se henne igjen.

 

Selve fengsel er jeg ikke bekymret for i det hele tatt. Den konsekvensen er såpass liten i forhold til det økonomiske jeg har pådratt andre. Jeg håper bare at jeg ikke blir dratt inn i et annet kriminelt miljø nå, det blir utrolig spennende å se hvilke andre personer jeg møter på der inne!

 

Dommen var jo på 9 måneder, men man slipper som regel ut etter 2/3 hvor den siste 1/3 er prøveløslatelse. I tillegg til dette kan jeg søke om fotlenke etter 3 måneder, så jeg håper jeg får det!

 

Så får vi se hva jeg lærer av dette da! Jeg har et ønske om at jeg i fremtiden kan holde seminarer og hjelpe andre men all den varierende erfaringen jeg har opplevd.

 

Vi ses om litt.

Sigurd

Følg meg gjerne på Facebook.