Santander trakk kravet mot mamma!

 

Dette kom som et lyn fra klar himmel. Ganske nøyaktig et år etter jeg stjal brikken til mamma, misbrukte identiteten hennes og tok opp nærme 1 million i hennes navn, uten at hun ante noe som helst. Santander, den banken som har vært mest aggressiv og kjørt på med advokater mot henne, ga beskjed over telefon at de har trekt kravet mot henne. 

 

Oversikt over ID tyveriet:

SBanken – 370.000 dobbelt opp til 800.000kr

For ganske nøyaktig et år siden startet jeg det som ble et helvette meg, men ikke minst for mamma. Jeg stjal BankID brikken til mamma midt på natten i en grusom impulsiv handling. 370.000kr ble tilgjengelig på 2 minutter. Selve søknaden tok under 1 minutt og pengene var disponible på sekundet etter søknaden var sendt, midt på natta.

Neste dag betalte de ut lånet manuelt enda en gang. Slik ble det plutselig 800.000kr.

SBanken innrømte feilen og trakk kravet om den dobble utbetalingen mot mammaen min. De anmeldte meg for handlingen og økonomisk ansvarlighet for begge utbetalingene.

Status: Jeg er dømt for handlingen samt å betale tilbake SBanken 800.000kr, altså både det som ble utbetalt feil + det originale. De kjører fortsatt krav mot min mor på det første lånet på 370.000kr i tillegg til dette.

 

DnB – 100.000kr

DnB, sammen med Santander, innså at det ikke var mye penger å hente hos meg. De valgte derfor å kun anmelde meg for handlingen, men ikke det økonomiske ansvaret. De har kjørt sak om det økonomiske ansvaret mot mamma, men det er lenge siden det har vært en oppdatering fra de.

Status: Jeg er kun dømt for handlingen, men ikke økonomisk ansvarlig, siden de (kynisk nok), ikke anmeldte meg for det økonomiske ansvaret. De kjører enda sak mot mamma på det økonomiske.

 

 

Santander – 70.000

Både DnB og Santander så at jeg ikke ville klare å betale tilbake, slik at de valgte også å kun anmelde meg for handlingen og ikke det økonomiske ansvaret.

Dette medførte til at jeg kun ble dømt for handlingen, men ikke til å betale tilbake.

De har vært uten tvil den mest aggressive banken mot mamma. De har sendt advokater til forliksrådet og har svært aktive i presset mot mamma.

I går ringte Kredinor til henne og sa at Santander har valgt å frasi kravet mot mamma.

Status: De har som første bank trekt kravet mot mamma! De kommer nok til å anmelde meg på nytt for å få gjennomslag på at kravet skal på meg, men det er helt på sin plass. Mye bedre det enn at mamma blir presset.

 

Dette fortjente mamma, men fortsatt mye usikkert

Jeg er uendelig glad for at Santander trakk kravet mot mamma. Det har vært en så enorm påkjenning for henne, at dette fortjente hun virkelig over alt på jord. Det er helt ekstremt det hun har fått påkjent grunnet dette. At hun brånektet å anmelde meg sier bare litt hvor mye gull hjertet hennes er laget av.

 

Det blir spennende å se hva SBanken og DnB gjør nå. SBanken har tross alt fått gjennom dom på at jeg skal betale tilbake 800.000, så jeg synes det er veldig rart at de ikke har gitt seg mot mamma enda… 🤷‍♂️ Jeg er ikke noe juss-person, men synes det er spesielt hvis de skal få igjennom krav på totalt 1.150.000kr fra en søknad på 370.000kr.

 

 

Også svindelgjelden min..

Det er det desverre ikke så mye nytt å melde. Jeg har ikke hatt noen inntekt siste månedene. Der står det, takket være dere, 30.000kr tilbakebetalt – av 130.000.

Nå er jeg et også kalt inn til soning 21. februar, men den er søkt om utsettelse på til sommeren ettersom jeg muligens skal ut i praksis. Det er litt blandede følelser om å søke om utsettelse, jeg vil også inn fortest mulig for å kunne bli ferdig med fengslingen, slik at jeg kan starte å bygge opp igjen livet mitt.

Angående om jeg kan gå ut i praksis, så er det noe NTNU sentralt i Trondheim skal diskutere på et møte 24. februar.

 

Men min totale gjeld da?

Den vet jeg knapt selv. Håpløst å ha kontroll når inkassoselskapene bare selger kravene til hverandre og slenger på 3-4 tusen hver gang. Men 2.5 millioner-ish, kanskje? Jeg har ca. 1.1 million stående på meg i kreditt. Samtidig har jeg et lån som foreldrene refinansierte for meg på 800.000kr. Så har jeg ca. 100.000kr igjen i svindelgjeld, samt jeg er dømt til å betale tilbake SBanken 800.000kr. Jeg håper DnB slenger kravet på 100.000kr over på meg istedenfor moren min.

 

Min eneste prioritering per dags dato er å få betalt tilbake svindelgjelden. Min egen gjeld får jeg ta hensyn til etter jeg er ferdig med soninga og kan begynne å jobbe igjen.

 

Les også:

Identitetstyveriet og millionsvindelen

Året jeg ikke skulle fullføre

Moderne folkemord 

Pengespillavhengighet

 

Peace out, 

Crazysig 

Vi skal på God Morgen Norge!

I går våknet jeg til en melding fra TV2 som inviterte meg og moren min til God Morgen Norge neste fredag. Jeg er snart i ferdig med å bli en abcdefghijklmnopq..R(?)-kjendis, for the wrong reasons. 

Det har skjedd veldig mye i det siste. I løpet av de siste dagene har jeg vært på Nyhetene, direkteintervjuet på Nyhetskanalen og i går spurte TV2 om jeg ønsker å ta med meg moren min på God Morgen Norge.

Jeg har alltid tenkt at det beste for meg er å være åpen. Det er mange negative sider med det også. Jeg studerer jo sykepleie (inntil videre), så være offentlig om noe slikt da, kan gjøre det veldig vanskelig for meg å få jobb i fremtiden. Jeg risikerer også at eventuelle fremtidige pasienter kjenner meg igjen og ikke har tillit til meg, noe som vil være en naturlig reaksjon.

Jeg hadde ikke tenkt å bli en rosablogger, men neida, bare 2 måneder ut i bloggingen skal jeg skal prøve sminke for første gang når jeg kommer i studio! 💆‍♂️💅

Ser for meg at jeg kanskje får vist litt mer av en mindre høytidelig versjon av meg selv på GMN, og jeg trenger kanskje ikke å ha like morskt blikk som jeg har hatt tidligere med TV2, forhåpentligvis.

Det er tross alt bare min versjon av ID-tyveriet som har blitt fortalt til nå, så jeg må innrømme det blir spesielt når Jorun også får fortalt sin versjon og all den tyngden hun har påkjent gjennom dette.

Samtidig får jeg jo tross alt en liten Oslo-tur på TV2s regning. Jeg knapt vært ute av Ålesund det siste året, så blir gleder meg til å komme meg vekk for en dag! Også får jeg besøkt supersøstra mi som er lærling der nede, 2 fluer i en smækk!

Nå venter jeg bare på invitasjonen fra Skal Vi Danse🕺

 

Peace out, 

CrazySig

 

Moderne folkemord

Følgende historier er gjenfortalt fra DailyMail, originalt publisert i England 19. januar 2020

La meg introdusere…

Chris Bruney (25) og kjæresten Francesca Green.

Chris Burney (25) og kjæresten Francesca
Chris var beskrevet som en utadvent og populær mann.

Chris blir beskrevet som en intelligent, smart og suksessrik gutt. Chris hadde alt man kunne ønske seg. Han var populær, hadde mange venner og livet smilte. Han jobbet som ingeniør og tjente 600.000kr i en alder av 25. Han hadde gode venner, en god kjæreste og hele livet foran seg.

Kjæresten, Francesca, som jobber som sykepleier, forteller DailyMail at Chris bak hele fasaden, slet med pengespill. Han klarte å slutte, men i 2014 falt han tilbake under fotball VM etter å ha fått en rekke tilbud fra spillselskap. Familien ante ikke at problemet var stort, han var alltid blid og viste ingen tegn til problemer.

Natt til 6. April 2017, mottok Francesca en sms fra Chris. “Han sa det var gamblingen. Han sa han var lei seg og elsket oss, men han klarte ikke mer”, forteller Francesca til DailyMail.

Chris ble bare 25 år gammel.

 

 

Jack Ritchie (24) og mor Liz Ritchie

Jack Ricthie (24), her sammen med moren, Liz.

Liz hadde akkurat pensjonert seg etter et helt liv hvor hun har jobbet innenfor psykiatri som terapaut. Jack hadde selv en Bachelor i historie. I England kalles graden hans “2:1 degree in history”, noe som gjenspeiler toppkarakter i utdanningen.  Jack flyttet til Vietnam hvor han underviste engelsk.

19. November 2017, mottok Liz en e-post fra Jack. “Jeg har problemer, jeg må komme hjem”. Uten å nøle fikset Liz flybilletter slik at sønnen kunne komme tilbake fortest mulig. Jack innrømte senere på dagen at han hadde overtrekt kortet sitt med 20.000kr på gambling. Liz betalte og dekket beløpet samme kveld.

3 dager senere mottok Liz en ny e-post. “Jeg har gjort det igjen. Jeg installerte ikke programmet som blokker spillsidene og jeg har spilt i hele dag. Utrolig nok vant jeg alt tilbake, men så spilte jeg alt bort igjen. Poenget er, jeg har kommet over grensen hvor jeg klarer å kontrollere meg selv. Jeg kommer ikke hjem”.

“Jeg har gjort veldig, veldig mange risikovurderinger iforhold til selvmord, men jeg klarte ikke å redde mitt eget barn”, forteller hun DailyMail mens tårene renner.

Jack ble bare 24 år gammel.

 

 

Aaron Sluman (23)

Selfie som Kevin (far), tok men sønnen Aaron mens de fisket.

For 18 måneder siden, var Kevin Sluman ute og fisket i Bristolkanalen, lykkelig for at sønnen Aaron var tilbake fra London og jobbet med han.

Ved en tilfeldighet, merket han sønnens Bet365 app på telefonen. Han advarte sønnen “Det er bare en vinner når man tipper, og det er ikke deg”. “Jeg ser han fortsatt for meg at han står og sier at det ikke er noe å bekymre seg for, ettersom han spiller bare av og til”.

Fire måneder senere fisket Kevin mens telefonen ringer. Aarons mor ringte, forklarte at Aaron har tatt livet sitt.

Aaron tok livet sitt etter å ha tapt 7500kr på en natt.

“Jeg forstår det enda ikke”, sier Kevin. “Han var en så fantastisk gutt. Han elsket å være ute og gjorde aldri noen vondt.”

“Han betydde alt for meg, og det gjør så vondt at han ikke klarte å fortelle om avhengigheten sin.”

Aaron ble bare 23 år gammel.

 

 

Kimberly (32)

Kimberly (32) ble VIP kunde og ble “spesialbehandlet” hos en rekke casinoer.

Kimberly jobbet som markedsansvarlig i en virksomhet i West Yorkshire.

Mor, Kay Wadsworth, forteller DailyMail at hun tror problemene startet da Kimberly mistet faren i 2015.

“Hun ble bare sintere jo større gjelden ble”. “Det utviklet seg helt ut av kontroll og jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Som foreldre, skylder man på seg selv. Hun døde før meg, og det knuser meg”, forklarer Kay.

Hun ble tildelt en VIP status hos casinoene, ettersom hun var en storspiller. Det er en av fordelene hvis man taper mye penger, casinoene begynner da å gi gaver og utmerkelser.

Kimberly ble bare 32 år gammel.

 

 

Joshua Jones (23)

Joshua Jones (23) hadde akkurat fullført utdanning som regnskapsfører.

Joshua hadde akkurat fullført utdanningen som regnskapsfører og jobbet på sitt første år i et stort regnskapsfirma.

Ved siden av studiene og jobben, hadde Joshua spilt trombone hele livet. Han elsket musikk og is-hockey.

6 år tidligere, som 17 åring, begynte Joshua å spille på sport. Som 23 åring og ferdig utdannet, hadde han en spillgjeld på 300.000kr. Til tross for dette, hadde han søkt hjelp.

“Han kunne sitte oppe om natten og fysisk skjelve mens han kjempet for å ikke spille”, forklarer Kevin, faren hans. “Dette viser at han var i et svært mørkt hull”.

Joshua klarte ikke mer, og hoppet fra 9.etasje.

Joshua ble bare 23 år gammel.

 

 

Philip Tomlinson (29)

Philip Tomlinson (29) fra Manchester.

Philip, fra Manchester, hadde fått jobben som kjøpmann for en dagligvarebutikk.

Bekjente sier han var veldig godt likt av alle.

Sportspilling tok overhånd, og han maktet ikke mer.

Philip ble bare 29 år gammel.

 

Fellestrekkene

Alle disse personene ble hektet på spill i ung alder. Spillingen eskalerte fra en hobby til en desperasjon.

Ved første øyekast aner man ikke at disse personene er pengespillavhengig. Det er ikke slik som andre avhengigheter at det vises fysisk, og det kan ramme hvem som helst. Venner, familier og kjærester vet ofte ikke om problemet før det er for sent.

Skammen blir for stor å leve med videre. Mange vil heller dø enn å innrømme problematikken og at man har gått på en ny smell.

Folkemord

Dette er 6 personer som mistet kontrollen over spilling. Det er ikke engang alle DailyMail skrev om. Det anslås at 550 tar livet pga. spilling hvert år i England. I Norge finnes ikke det noe statistikk, men kan med høy sannsynlig anslås å være minst to-sifferet hvert år.

Det finnes dessverre mange lignende historier om nordmenn som har tatt livet sitt pga. pengespillavhengighet.

Spillavhengighet er den avhengigheten som har størst selvmordsratio. I svært mange tilfeller aner man ikke at en person sliter med dette, noe gjør at det skiller seg voldsomt ut fra andre avhengigheter, som f.eks. rus og alkohol.

I Norge er det estimert at det er 35 000 som er alvorlig spillavhengige, mens 130 000 er i risikogruppen.

Vi tror i Norge at tilbudet her til lands er veldig bra, selv gikk Generalsekretær i Blå Kors ut i Nyhetene og rosenmalte tilbudet som finnes i Norge.

Samtlige personer jeg har snakket med, sliter voldsomt med å få hjelp fra de offentlige.

Politiske utfordringer

Dette er en problematikk få tør å snakke om, noe som gjør det til et stort samfunnsproblem.

Er det greit […]

[…] at mange nordmenn som søker om hjelp, blir møtt med kompetanse og varierende tilbud?

[…] at det blir brukt rundt 800 millioner på utenlandske spillreklamer hvert år?

[…] at det ikke finnes en eneste offentlig sengepost for de som er spillavhengige, til tross for skyhøy selvmordsratio?

[…] at utenlandske spillselskap får operere som de gjør i dag, eller må det skikkelig regulering til?

 

Sliter du med selvmordstanker?
Ta kontakt! Jeg svarer alle henvendelser med glede.
Akutt: 113
Mental helse: 116 123

Sliter du med pengespill?
Ta kontakt med hvem som helst! Jeg svarer alle henvendelser.
Innlegg om odds
Hjelpelinjen: 800 800 40
Snakk med fastlegen
Spillavhengighet-Norge

 

Historiene er hentet og gjenfortalt fra DailyMail.
Artikkel 1
Artikkel 2

Peace out,
CrazySig

Harde fakta: Tilbudet er ikke bra nok

 

Kommer rett fra intervju hos TV2 Nyhetskanalen. Der sa generalsekretær i Blå Kors følgende:

“Tilbudet er godt utover hele landet, og klinikker er klar til å ta imot. Dessuten er ventelisten kort”

 

Hvorfor får jeg da slike meldinger?

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekymringsverdig

At man tenker at tilbudet er bra over hele landet, synes jeg er direkte bekymringsverdig, når nærmest samtlige jeg har snakket med har en helt motsatt oppfatning. Jeg har hatt personer som forteller meg at de må betale opptil 1300kr timen privat, når de ikke engang har noe penger.

 

Høyest selvmordsratio

Spillavhengighet er den avhengigheten hvor det er flest selvmord. Hele 19% av spillavhengige har selvmordstanker, ca.5% har forsøkt selvmord. I Norge regnes det med at det er 34.000 spillavhengige. I England tar 10 personer livet sitt hver uke grunnet spilling, mellom 500- 550 selvmord i året, ifølge DailyMail og Guardian.

 

Fører til fattigdom blant barn

Det er ikke de som er spillavhengige som er mest synd på. Det er de pårørende. Tenk på alle de barna i Norge som må vokse opp uten en mamma eller pappa siden de tok livet sitt til spilling. Det er det mange av, dessverre. Det påvirker også pårørende økonomisk, da i svært mange tilfeller midler spilles bort som skal brukes på familie, noen opplever ID tyveri, mens noen mindre tillitsbrudd som de ikke kan fortsette forholdet med.

 

800.000.000kr

Pengene strømmer inn. Det skrytes av hvor mange millioner grasrotandelen samler inn. Det skrytes av hvor bra Norsk Tipping er. Det ignoreres at det ble brukt omlag 800.000.000kr på utenlandske spillreklamer bare i 2018.

 

Ingen problem.

Vi later som tilbudet er bra nok. Det er jo utbredt over hele landet, bare gå til fastlegen din, ingen problem. Vi ignorerer at svært mange ikke får hjelp når de søker om hjelp via fastlegen. Jeg selv fikk beskjed om å slutte å “dra i spaken” og måtte slutte å spille. Selv fastlegen jeg hadde på det tidspunktet ante ikke at det var hjelp å få til dette.

 

Vi later som…

[…] det ikke er barn som vokser opp i fattigdom i Norge, grunnet pappa eller mamma spiller bort pengene.

[…] tilbudet er så bra, at ikke en gang organisasjoner som Spillavhengighet-Norge ikke trenger mer støtte for jobben de gjør.

[…] dette ikke er et stort problem.

[…] vi ikke aner hvor de 800.000.000 kronene som ble brukt på spillreklamer for utenlandske selskap kommer fra.

[…] at folk ikke havner som evig gjeldsslaver.

[…] at folk ikke tar livet sitt for dette.

 

 

Noe må gjøres, tilbudet må bli bedre, politikerne må våkne.

 

Er du spillavhengig? Les dette

Sliter du mentalt?
Akutt: 113
Mental helse: 116 123

Peace out,
CrazySig

Nei, det er ikke foreldrenes skyld

“Det har klikka for oss”. Martine Halvorsen skrev for et par dager siden et innlegg som tok Norge med storm.

Det er ikke foreldrenes skyld

Martine nailet det meste, men bommet på hvem som har skylden. “Dere foreldre kjøper det”, skriver hun. Jeg har inntrykk av at de fleste ungdommer sparer minst like mye selv til disse produktene, så her er det helt feil å skylde på foreldre.

Jeg er kun 24 år selv, er ikke lenge siden jeg var barn og vokste opp. Selv da opplevde jeg ikke noe som helst klespress eller press om å ha de aller kuleste telefonene.

Den digitale verden

Det er sosiale medier sinskyld. Vi lever i en internettverden hvor man dømmer hverandre før man ser hverandre på ekte. Vi er livredde for at profilbildene eller oppdateringene på Instagram ikke får nok likes. Vi er kun ute etter å vise den beste siden av oss selv, slik at vi glemmer hvem vi egentlig er.

Ødelegger selvbilder

Dette handler ikke bare om klær, kosmetikk eller eiendeler. Denne tankegangen vi lever i gjør at svært mange unge sliter med selvbildet sitt. Det er skremmende å se hvor mange ungdommer som ikke føler seg god nok lengre, som ikke tør å snakke i timene på skolen eller som ikke tør å ha kontakt med venner.

Dette presset legges av oss selv, bloggere, influencere, medier, reklamer. You name it.

Vi må ikke være perfekte

Til og med min generasjon er livredde for å kommentere, like eller poste noe på Facebook. Vi er livredd for å bli dømt, vi er livredd for å ikke være perfekt, vi er livredd for å ikke leve opp til de skyhøye forventningene vi legger på oss selv.

Det er på tide hele Norge legger ned presset på seg selv. Det er ikke foreldrenes skyld, men vår egen.

Vi må ikke være perfekte. Det er det på tide verdens rikeste land innser.

Dette er forresten ikke ment som kritikk, Martine. Du er den bloggeren jeg digger mest. Du har så mange viktige temaer.

Enig? Jeg synes dette er et viktig budskap, så del gjerne!

 

PS: I morgen intervjues jeg direkte på TV 2 Nyhetskanalen kl 08.

Peace out,
Crazysig

Nei, det er ikke idioter du utnytter.

Det er personer i personlig økonomisk krise du utnytter.
Ikke idioter.

Finansmann Jan Petter Sissener har investert millioner i forbruksbanker. Han gikk nylig ut og sa at det ikke er en varig business-modell, for det er ikke nok idioter. 

Skjermdump fra E24. Saken kan leses her

Sissener, av alle personer, bør da inderlig vite at det er desperate personer i vanskelige personlige kriser han utnytter og tjener penger på.

Alle vet av forbrukslån er noe man aldri, eller svært sjeldent bør ta opp. Når rentene er på rundt 20% og lånesatsene på flere hundre tusener, så sier det seg selv at man ikke bør ta opp de. Likevel er det noen som tar opp slike lån, og det er som regel personer som er i en ekstremt vanskelig personlig krise. De trenger ikke å være idioter, men de kan være desperate. Det er en enorm stor forskjell på, Sissener.

Sissener eier ifølge E24 4.5 millioner aksjer (ca 50 millioner kroner) i Komplett Bank. Det er en bank som bevisst reklamerer i pauser på sportsarrangementer. Det er lettere å få nærmere milliongjeld hos de med 20% rente, enn det er å få huslån i de fleste banker. Banken din utnytter bevisst også personer som er spillavhengige, da de vet at å kjøre reklame sammens med spillreklamer og sportsarrangementer er en katastrofeformel.

Forbrukslånbankene vet akkurat hvor mange som ikke kommer til å klare å betjene lånene som de gir ut, som er grunnen til at de har så høy rente. Alt er kalkulert nøye. De er fullstendig klar over at det ødelegger familiers økonomi og fremtidsplaner for folk.

Ettersom du kaller desperate mennesker idioter, så bør du kanskje selv se deg i speilet, når du tjener rått på personer som er i økonomisk nød.

Hvem er idioten her?

Peace out,
CrazySig

Det var ubehagelig!

Det var utrolig ubehagelig å se seg selv på nyhetene slik. Glad det er over!

Er du en ny leser? Her er historien min:
Del 1 – Kaoset
Del 2 – Flyskolen
Del 3 – Svindelen
Del 4 – Identitetstyveriet

Dere som ikke har sett det, så anbefaler jeg å se TV2 Nyhetene kl21 fra i dag (26.01). Artikkelen ligger ute her, men den inneholder ikke like mye som nyhetssendingen.
https://www.tv2.no/nyheter/11158295/

Mitt første inntrykk er at saken forsåvidt ble ganske godt fremstilt, gitt dem lille tiden de hadde og hva de måtte kutte ned på. Det var vel og merke feil at jeg hadde søkt SBanken om lån på 800.000kr, jeg søkte om 340.000, som de utbetalte med en feil to ganger. Dette ville de nok sikkert for all del ikke ha ute på nyhetene.

Det innlegget fra Spillavhengighet-Norge synes jeg også var veldig bra. Alt er veldig impulsivt. Hadde ikke alt gått så fort, hadde nok ikke summene vært i nærheten så gale. SBanken sin kommentar syntes jeg bare var flåsete, spesielt når de latet som jeg faktisk søkte om 800.000, noe som var helt feil.

Har naturligvis fått mange tilbakemeldinger nå siste timen, så satser på å få svart alle i løpet av kvelden.

Kvelden ble ikke noe bedre da et stort idol gikk bort i kveld, Kobe Bryant. Få idrettsstjerner som har vært så store som han og har gjort så mye bra for andre mennesker. Utrolig trist nyhet.

Peace out,
Crazysig

 

I kveld er jeg hovedinnslaget på TV2 Nyhetene

Aaaah shit, here we go…  Kl 21 i kveld er jeg hovedinnslaget på TV2 Nyhetene (gitt at det ikke kommer andre hastesaker) og jeg skal kringkastes foran hele Norge. Det er sykt ubehagelig, kjenner jeg gruer meg litt.

I november ble jeg kontaktet av TV2 som ønsket å lage sak om historien min. Mye frem og tilbake, men fant ut at jeg da ikke var på et psykisk stabilt nok punkt til å gjennomføre det, slik at vi utsatt det til nå.

Et 1.5 timers langt intervju måtte bli gjort om til ca 4 minutter, er ikke lett å få plass til så mye på nyhetene. Reporteren sa han måtte ta brutale valg i forhold til hva som kommer med, slik at i videoreportasjen blir noe forkortet.

Jeg er helt ærlig litt redd for at det skal være krenkende for de jeg svindlet at jeg springer rundt på nasjonal TV og slenger rundt historien min. Det kan ødelegge mye for meg, kanskje jeg angrer i ettertid, kanskje det blir umulig for meg å få jobb, kanskje fremmede vil kjenne meg igjen på gata og tenke “Aah det er han idioten”.

For meg er dette mye egen terapi. Samtidig er jeg lei av å høre historier om andre som sliter med akkurat det samme, for det er faktisk helt ærlig sykt mange som har problemer i forhold til spilling. Over et titall av vennene mine på Facebook som jeg hadde fra før av, har snakket om lignende problemer, i varierende grad. Har venner som har sagt de har tapt et par tusen, og har faktisk en som har tapt mer enn meg. Jeg tror ingen av familien eller vennene deres vet at de har hatt spilleproblemer. Det er sykt vanlig, og utrolig få som innrømmer det.

De legger ut en nettartikkel i tillegg, tror nesten det er den jeg gruer meg mest til, iallefall kommentarfeltet. Men jeg får stå i det, dette er et eget ønske.

Men uansett. I kveld skal den vises på 21 nyhetene. Jeg har både sett videoen allerede og nettartikkelen, så jeg vet nesten ikke om jeg en gang orker å se på selv.

 

Peace out,
Crazysig

Psst! Følg meg gjerne på Facebook

Les også:
Svindelen
Kaoset
Selvmord

 

Motbakken

Se for deg at du skal løpe opp et enormt fjell med en 20kg ryggsekk. Starten går fint, men etter et par timer kjenner du virkelig på slitet og innser at du bare har kommet deg 1/100 av veien opp, og det er ingen vei tilbake.

 

Slik føler jeg det nå. Jeg er rett og slett inne i en drittperiode, iallefall når det kommer til hva jeg har av overskudd. Siste uken har vært mildt sagt intens. La meg summere:

 

– Avslag på videre opphold hos distriktspsykiatrisk
– Det er meldt tvilsmelding om meg angående utdanningen min (som forventet)
– En parallel sak til tvilsmeldingen angående om jeg kan fortsette på utdanningen min pågår forsatt, grunnet dommen
– Hustad fengsel ringte og sa de har mottatt dommen
– Stort intervju hos TV2
– Samtidig skal jeg ha overskudd til å studere og være på skolen hver dag.

Måten jeg reagerer på dette er hovedsakelig at jeg er stuptrøtt 24/7, føler meg dønn utslitt og trives best å være våken på natta. Alt føles så mye mer trygt og rolig om natta.

Angående avslaget på videre oppfølging hos distriktspsykiatrisk, så syntes jeg nesten det er greit. Skulle jeg dratt inn på et nytt opplegg der, ville det vart i 8 uker og det hadde kræsjet totalt med skolen. Jeg hadde utvilsomt hatt godt av det psykisk, men jeg har liksom ikke tid til det nå.

Utdanningen

En naturlig konsekvens av det jeg har gjort, og åpenheten min, vil være at det vil bli utfordringer i forhold til at jeg studere sykepleie. Dette visste jeg fra første sekund, slik at jeg gikk selv til studielederen og gruppelærer min i november og orienterte om saken. Jeg spurte rett ut om jeg kan fortsette, samt om jeg er skikket til dette.

Studielederen sa at han ikke så noen direkte grunner til at jeg må avslutte, det var heller ingen grunn til at han måtte gjøre noe aktivt i forhold til skikketheten min. Til tross for dette, så sa han at de må naturligvis behandle alle eventuelle tvilsmeldinge som kommer inn.

Mandag denne uken fikk jeg et brev fra NTNU. Det er meldt inn en tvilsmelding om meg, fra en faglærer som har sett innleggene mine. Jeg har i grunn bare ventet på at dette skulle skje, så kjenner det skal bli godt å få saken behandlet etterhvert, uansett utfall. Likevel er det utrolig ekkelt å dra på forelesninger når jeg vet at en av mine forelesere har meldt tvil om meg.

Soning

Jeg har også gått rundt å ventet på svar angående soningen. Det har vært så rart å bli dømt til 9 måneder ubetinget fengsel, så hører man liksom ikke noe om når man skal inn. Heldigvis ringte kriminalomsorgen meg i går. Damen jeg snakket med der virket veldig grei og forklarte meg at de har nå 60 dager på å kalle meg inn til soning. Ettersom jeg er student så kan jeg søke om å få den utsatt. Planen min er da å sone 2-3 måneder i sommer, slik at jeg kan få fotlenke til høsten mens jeg studerer videre. Men dette avhenger naturligvis av at jeg i det hele tatt kan fortsette på skolen.

Intervju

Så var det TV2. Da de skrev om dommen min i november, sendte jeg et ildsint forbanna brev til journalisten der jeg kritiserte hvordan han omtalte saken mens jeg var innlagt på psykiatrisk. 2 måneder senere sitter han i stuen hjemme hos meg etter mitt eget ønske, og intervjuer meg i timevis om alt mulig. Morsomt hvor fort ting kan snu?

Må innrømme at jeg fikk et kick da jeg begynte å blogge. Det var som det ikke var noe problem å slenge på seg ryggsekken og løpe opp mount Everest. Reality hit me hard this week. Nå er alt nemlig motsatt, har så vidt overskudd til å gidde å dra på do.

Peace out,
Crazysig

Psst! Følg meg gjerne på Facebook

 

Så var TV2 her..

“Bare lag litt kaffe du, vi ønsker å ha noe tilleggsmateriale vi kan supplemetere saken med!” Slik endte jeg, som alltid lager for sterk kaffe, å late som jeg er barista foran et stort kamera, som skal muligens bli vist på nyhetene over hele Norge. Men det er (dessverre) ikke kaffe saken skal handle om.

 

TV2 ønsket nemlig å lage en sak om historien min, men ettersom jeg var innlagt på det tidspunktet de kontaktet meg, valgte vi å utsette det. Det er også en svært vanskelig sak å skrive om, ettersom det er viktig at det ikke blir støtende for pårørende eller de jeg svindlet. Det skal også være håndterbart for meg, og forhåpentligvis ikke noe jeg angrer på. Jeg stiller meg tross alt ut som en idiot foran hele Norge.

 

Nå går jeg fra å bare fortelle historien min til et par hundre av mine venner, til å gå riksdekkende ut. Veldig risikabelt, men likevel føler jeg at det er så utrolig mange temaer som trenger å belyst, som veldig få tør å snakke om. Vi snakket om nesten alt i dag, selvmordstanker, spilleavhengighet, tabu, depresjon, kreditter osv.. Det er snakk om at det blir et nyhetsinnslag, slik at det er veldig tidsbegrenset. Det er ikke bare bare å få plass til alt inn på et par minutter. Siden saken blir såpass omfattende, tar det nok en stund før den blir klargjort, så det er ingenting som blir forhastet med det første, heldigvis.

 

Må ærlig innrømme at jeg er ganske spent på hvordan saken blir. Å skrive om spillavhengighet i seg selv er ganske “kjedelig”, derfor er det bra for nyhetsbilde at det er en konkret historie tilknyttet til den, slik at historien min blir mye av fokuset, slik jeg forstod det. Med en gang det er en reel historie bak problematikken, blir det øyeblikkelig mer interessant å lese om.

 

Skal møte videomannen senere til uken for å ta flere klipp rundt om kring i Ålesund, men for øyeblikket er været helt ubrukelig og satt en demper for det i dag!

 

Peace out,
Crazysig

Psst! Følg meg gjerne på Facebook

Les også:
Året jeg ikke skulle fullføre
Pengespillavhengighet
Tror jeg heller hadde løpt naken ned Karl Johan